måndag, januari 21, 2008

Kvartsfinaldags i veckan

Både Copa del Rey och Coppa Italia går in i kvartsfinalspel nu i veckan. Dubbelmötet Juventus-Inter den självklara höjdpunkten, tätt följd av höjdarna Villarreal-Barcelona, Valencia-Atlético och Lazio-Fiorentina.

Åttondelsfinalerna i de både länderna bjöd på förstklassig underhållning i vissa matcher och furstlig spänning i andra. Och vissa innehöll både och. Barcelona-Sevilla spelades i ett rasande tempo i 4x90 minuter och Mallorca betvingade Real Madrid genom att vinna både hemma och borta utan skadade Güiza.

Noterbart från dessa matcher är att lagen kom gaaanska ordinarie, framför allt Barcelona. (Så ordinarie de kunde (och i viss mån tvingades till) på grund av skador, dålig form och ACN.
Text om detta här: http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=555063
Ja, kanske... det finns ju de som värderar CL högre än de inhemska ligorna, har jag förstått. (Men jag kommer aldrig förstå varför.) Barca ställde ju upp med en lite suspekt startelva hemma mot Racing, troligen för att vila spelare inför kvartsfinalen mot Villarreal. Nu vill FCB flytta helgens match mot Athletic från lördag till söndag, även det ett tecken på att det blir starkast möjliga lag i Copa del Rey och att man vill ge dem spelarna chansen att även kunna gå för fullt på härligt ogästvänliga San Mamés.
Förklaringen att man vill hinna hem till Katalonien mellan matcherna istället för att hatta runt i landet ger jag inte mycket för. Det är väl skönare med EN resa och en extra hotellnatt, än att åka hem för en natt och sedan sticka iväg igen nästa dag? Nåja.

Konklusion efter detta förvirrade babbel: Cuperna känns heta i vår.

***
Cesar Santin till MFF för 15 miljoner? Var det inte "ungt och lokalt" som skulle bli den Löjliga Säsongens melodi i Skånes huvudstad? Fast det är klart, Kalmar ligger ju inte sååå långt från Malmö. Bara 286 kilometer. Kortare än de 619 som Aubynn har att avverka.

***
Ibrahimovic mot Belardi. Längtar ni, Juvefans?

***
Någon som noterat att Inter nu får alla de där straffarna som Juventus och Milan fått de senaste säsongerna..? De så kallade tveksamma. Inget sagt med detta.

Inga kommentarer: