onsdag, december 19, 2007

Italiensk cupfotboll ikväll igen. Hittills har vi sett ett håglöst och reservbetonat Juventus förlora mot Giovinco och ett reservbetonat Fiorentina spela oavgjort borta mot, enda kvarvarande Serie B-laget, Ascoli.
Hur väljer Lazio och Napoli att formera sina lag inför kvällen? Det blir säkert någon så kallad ordinarie som vilas här också, men det borde inte bli allt för många. Efter den här matchen och helgens ligamatch är det ju ett längre uppehåll för julfirande och rekreation. Dessutom borde båda dessa lag vara tämligen sugna på att gå långt i Coppa Italia.
Lazio som väntat utslaget ur CL och även (mer oväntat) borta från Uefacupen. Inget splittrad fokus där med andra ord. Dessutom går det trögt i ligan och cupen känns just nu som Lazios bästa chans att ta sig ut i Europa även nästa säsong.
Napoli kommer högst sannolikt att klara sig kvar i Serie A, varför man kan kosta på sig att satsa på cupen.

Kan bli riktigt intressant ikväll alltså. Tror på Lazio. För en gångs skull talar den tunna truppen för de ljusblå. Man har helt enkelt inga reserver att slänga in. Och Napolis bortafacit under hösten imponerar inte.

***
Enligt SVT var Joe Hart "chanslös" på Arsenals mål igår. Chanslös? Han var alltså fastbunden vid ena stolpen? Lustigt ordval annars.

***
Adriano Galliani påstår idag att det är många världstjärnor som på eget bevåg erbjuder AC Milan sina tjänster. Hysteriskt roligt. "Tjena, det är Robinho, jag hörde att det går lite trögt för er, så jag tänkte komma och styra upp lite i januari." Hahaha. Humor.
Men Gallini tycker att ACM redan har världens bästa startelva. Tja, man kan ju förstå hans tanke här. Men givetvis har han fel. Milan är inte bäst i världen, även om man nyss vann en uppvisningsmatch mot Boca Juniors.

***
Bäst i världen under 2007 har däremot Sevilla varit. Enligt IFFHS åtminstone. Sevilla försvarar alltså epitetet från 2006. Manchester United är tvåa och Chelsea FC är trea. Bästa svenska lag: Helsingborgs IF, på plats 107.
Jag gillar sådana där listor. De kan visa så horribelt fel, men enligt diverse omräkningstabeller och viktade faktorer är de oantastliga. Sevilla är bäst.

***
Söndag. Milanoderby. Atlético-Espanyol. El Clásico. På rad. Mums.

Inga kommentarer: