onsdag, december 05, 2007

CFC-nytt

Magnus Hedman var nära några gånger, men blev aldrig förste svensk att spela a-lagsfotboll för Chelsea. Näste man (eller pojke?) att försöka är pojklandslagsspelaren Marko Mitrovic, som lämnar Skåne och Malmö FF för västra London och en mörkare blå nyans på tröjan.

När vi ändå är inne på The Blues; Didier Drogba har än en gång tvingats uppsöka sjukhus på grund av sitt knä. Den här gången har det tydligen svullnat upp ordentligt och DD kommer troligen inte finnas med mot Sunderland i helgen. I just den matchen gör det kanske inte så mycket för CFC, men visar det sig att han har drabbats av samma sak som John Terry tidigare i höstas, dvs att det finns en lös benbit i knät, så blir han borta upp till en månad och det skulle verkligen kunna vara avgörande för om CFC ska kunna utmana om PL-titeln den här säsongen. Två månader (operation + Afrikanska Mästerskapen) utan världens bästa centrala anfallare, det är skillnaden mellan guldjakt och Europacupjakt i vår.

***
Internazionale - SS Lazio ikväll. Det ska bli riktigt roligt.
Goran Pandev (som nu ryktas vara på väg bort (Bayern München?) om han inte får en rejäl löneförhöjning av Lotito i julklapp) har i veckan sagt att han ser Inter som Europas bästa lag.
Det är en ganska tacksam uppgift för Lazio trots allt. Ingen väntar sig att de ska ta poäng i Milano. Men kontringsspel passar laget bra, med Rocchi och Pandev där framme och en Mauri, som allt mer borde närma sig storformen, strax bakom. Bara backlinjen kan hålla koll på Ibrahimovic så ... Vilka framspelningar mot Fiorentina förresten. Glömde ta upp dem bland mina minnen från helgen (se nedan.) Skarven till 0-2 är superb, men passning till 0-1 är magisk, kanske till och med perfekt.

***
... och någon halvtimme efter att Mitrovic blev Chelseaspelare fick han en ny lagkamrat. Eller? Enligt Marca är CFC och Ronaldinho överens, det blir en flytt efter årsskiftet. Grattis Barcelona i så fall. Nu kan det bli titlar den här säsongen. Men Chelsea ... räckte det inte med Ballack och Sheva? Kanske kan man plocka in Cañizares också? Bobo Vieri? Finns det några fler falnande stjärnor?

Inga kommentarer: