tisdag, april 14, 2009

Ja, jävlar ...

... vilken första omgång av Superettan 2009.

Peking hade det precis lika jobbigt som väntat med en ensam Khalili på topp borta mot en av förhandsfavoriterna. (Somliga har IFK som förhandsfavorit också, jag vet det, men jag förstår det inte.)

Syrianska (2:an spelades till 3,80) hade drygt 1.000 personer i ryggen på Kopparvallen och vann ganska väntat premiären. Gamle Öster-bekantingen Denis Velic tvåmålsskytt. Och Viktor Prodell! Tränare Wiklund har haft Prodell i Eskilstuna City och tidigare även varit hans religionslärare. Humor. Prodell drog till sig intresse från Allsvenskan i somras, hamnade i Östergötland och gjorde mål direkt. Ska bli kul att följa under säsongen.

Själv var jag på plats på Skytteholm och såg Vasalund betvinga ett för dagen riktigt blekt Väsby. Kennedy Igboananike, vilken lirare. Och vilka mål. Börjar ångra mitt tips på Vasalund som bottenlag.

Mjällby behövde en straff (Erton Fejzullahu, jag säger ju det!) för att besegra ett skadedrabbat Trollhättan och det är kanske som L-O säger, att FCT åtminstone inte kommer vika ner sig rent fysiskt i den här serien.

Morten Nielsen. Från Chelsea till Landskrona och målskytt direkt. Trots detta förlust mot ett ständigt så skrattretande underskattat Qviding. Förutom FCT fick QFIF flest röster på frågan vilket lag som åker ur på Upptaktsträffen. Att över hundra deltagande klubbreprsentanter och journalister kan ha så dålig koll på samma gång ...

Mattias Adelstam målskytt i premiären också, precis som i fjol. Gillar honom.

Och Wallerstedt nätade direkt för Giffarna! Övriga målskyttar i den matchen: Rodevåg och Mambo Mumba.
Kom inte och säga att Superettan är profillös i år. Gör inte det.

Inga kommentarer: