tisdag, april 15, 2008

Pinsam kväll på Råsunda

Pinsamt låg publiksiffra.
Pinsamt att matchen bröts på grund av en inkastad tändare och inte på grund av inkastade fyrverkeripjäser dessförinnan.
Pinsamt självmål av supportrarna.

Presskonferensen efter matchen bjöd på ett par smått surrealistiska situationer. Som när Hammarbys debuterande målvakt Björklund fick frågan hur han upplevt matchen och verkade ha glömt att han berövats en hållen nolla på grund av en straff på tilläggstid.
-Det var jätteroligt att spela idag, sa Björklund och strålade med hela ansiktet.
Jag förstår det. Att man är smått hög efter ett derby på Råsunda. Av energin på arenan. I vanliga fall åtminstone, men igår var det så lugnt och tyst på Råsunda. Nästan fridfullt. Två kortsidor som paralyserats av sina lags fenomenala oförmåga att göra mål, trots mängder av frilägen. Det krävdes två straffar. Ja, Chanko har själv sagt att ett sådant frisparksläge är som en straff för honom.
Apropå Chanko. Han var också med på presskonferensen. Han fick frågan varför han inte slog hörnan efter speluppehållet.
-Jag fick en tändare på armen första gången och jag har redan brutit näsan en gång och vill inte göra det igen, sa Chanko. Han fick däremot inte frågan vad han tänkte på när han inför hörnans omslagning (innan domaren bröt matchen en kvart) gjorde gester mot publiken. Var det så genomtänkt?

Hammarbys tränare Tony Gustavsson fick frågan vad han ansåg om den grönvita klacken på Södra.
-Fantastisk inramning, sa Gustavsson, men jag hörde ett par smällar från läktaren.
Sedan blev han upplyst om att det kastats in stolar, att AIK:s (underbart talangfulle, men igår synbarligen tagen av stundens allvar) Pierre Bengtsson blivit träffad av en inkastad ölmugg och att en fotograf nedanför Södra så när träffats riktigt illa av fyrverkeri/smällare.
Gustavsson ansikte mulnade en smula. Men liksom kollega Norling kunde han inte förmå sig till annat en ett "beklagande".

Derbydebut för Walid Atta. Han var nöjd med sin egen insats, men sur för att det bara blev en poäng för hans AIK. Trots att det alltså var AIK som kvitterade på tilläggstid med en man mindre på planen. Skön inställning. Å andra sidan måste det vara frustrerande för båda lagen att inte vinna.
AIK borde skaffat sig en ointaglig ledning före paus.
Hammarby borde ha gjort 2-0 på något av alla jättelägen före kvitteringen.

I övrigt kan väl noteras att domare Johannesson för utstå en del kritik från båda supporterläger. Inte minst för att han bröt matchen. Man kan tycka att det var lite skitnödigt gjort, men han hanterade situationen precis som alla domare blivit tillsagda att göra den här säsongen. Således är det svårt att ifrågasätta det. MEN: enligt samma rekommendationer borde han ha brutit matchen redan tidigare, när fyrverkerier briserade på andra kortsidan.

Vad har hänt med Ivan Obolo?
AIK har problem med anfallsuppställningen. Valdemarin, Burgic och Jagne känns samtliga som mycket dugliga komplement till targetspelaren Obolo. Men när Obolo är så ointresserad av att spela fotboll som han är just nu så saknas ett alternativ på hans plats.

Hade Eguren varit grönvitrandig och inte helgul nuförtiden hade Bajen vunnit med ganska många måls marginal igår.
Såg ni honom mot Almería i söndags? Karln är ju överallt.

Charlie Davies. Det skrattades till slut högt och unisont på pressläktaren varje gång han fick (eller skapade) en målchans.

Jag var på derby på Råsunda igår. Det var ganska lugnt. Det blev 1-1.

Samtidigt, i en annan del av Allsvenskan, skickade Giffarna ner Ljungskile i Superettan..?

Jag undrar om Djurgården på sin väg mot SM-guld 2008 kommer att vinna någon match med mer än ett mål.

Inga kommentarer: