lördag, april 12, 2008

Adelstam...

Ja, jösses, vad förtjust jag blev i Ängelholms lagkapten under matchen på Rambergsvallen igår.
"Med elva spelare på planen hade vi inte förlorat", sa Roar Hansen efter matchen. Jag är benägen att hålla med. Vilken fart, vilken inställning, vilken offensivlusta. ÄFF åker inte ur Superettan.

***
Sitter och ser en bedrövligt temposvag match mellan Allsvenskans båda IFK-lag. Norrköping måste ha en helt ny backlinje om man ska kunna hålla sig kvar, sa jag redan i höstas. Ser ingen anledning att ändra mig hittills.

***
OK, jag vet att det är lite sent, men här kommer min Superettan-tabell 2008:
1. Örgryte
2. Häcken
3. Landskrona
4. Mjällby
5. Sirius
6. Åtvidaberg
7. Brommapojkarna
8. Limhamn/Bunkeflo
9. Enköping
10. Assyriska
11. Ängelholm
12. Jönköping
13. Qviding
14. Degerfors
15. Falkenberg
16. Väsby

3 kommentarer:

Allt du vill veta om Superettan sa...

ADVVOS säger att du har ÖIS för högt upp i tabellen. Intrycket stärktes efter matchen mot LB07. ÖIS ser ungefär lika förvirrat ut i år som man gjorde förra året.

När Allbäck kommer till Göteborg ligger ÖIS för långt efter topplagen för att ta hem serien.

Dessutom saknar ÖIS ytterbackar som håller i Superettan. Det är möjligt att de kan omvandla Robin Jonsson och/eller Tommy Von Brömsen till ytterbackar men med Prytz och Bengtsson får ÖIS det svårt. Sedan har väl iofs Dahlin gjort några matcher som ytterback när ÖIS låg i allsvenskan.

Att Häcken tar hem det hela känns tämligen givet just nu. Ska även bli kul att följa Sirius och ett pånyttfött BoIS.

Precis som dig är vi imponerade av Adelstam. Varför spelar Freddy Söderberg i Allsvenskan för när Adelstam bara spelar i Superettan. Vi förstår det inte. På lördag är vi på plats i Ängelholm för att kolla in Adelstam igen. Så kära blev vi i den mannen efter matchen mot Häcken.

Du hittar vår gissning av tabellen här:

http://alltduvillvetaomsuperettan.blogspot.com/2008/04/elva-dagar-kvar-till-serien-drar-igng.html

Jarelind sa...

ÖIS höll nollan. Dennis Jonsson ser till att man gör det fler gånger. Och när Allbäck dyker upp tar man in de cirka 10 poäng man har upp till toppen.

Däremot fick jag lite kalla fötter när Joel Johansson satte två direkt, kanske ska FFF upp något hack.
Och BP kan bli årets Öster.

Allt du vill veta om Superettan sa...

Jo, du har nog rätt. ÖIS har Dennis Jonsson. Han såg ruskigt bra ut i måndags. Sedan har ju ÖIS en viss defensiv reserv om man väljer att spela med Martin Dohlsten eller Alexander Mellqvist som mittfältet.

BP kan säkert bli ett nytt Öster även om vi inte hoppas det. Vore jättetrist om Dalil Benyahia, Anders Bååth-Sjöblom m.fl. skulle få uppleva det. Näe, vi hoppas på BP.