fredag, januari 23, 2009

Blandat igår. Kroatien och Timrå vägde upp.
Kör oförtrutet vidare.
Ikväll går jag på 1:or i Hockeyallsvenskan och 2:or i Portugal. Visst, det är ett derby i Lissabon, men sådana är inte så ovanliga och det här är ju långt ifrån det hetaste. Belenenses är ofta ett rätt fladdrigt lag som har långt mellan högsta och lägsta nivå. Benfica har inga direkta problem i truppen och att Aimar kommit igång ordentligt är väldigt viktigt, om man ska tro min polare som ser varenda Benfica-match. Det är nästan bara de tre stora klubbarna som har fans i Portugal, så Benfica kommer dessutom ha störst läktarstöd, trots bortaplan. En enda bortaförlust har man och det var mot bottengänget tillika nykomlingen Trofense. Jag såg den matchen och inställning från Benficaspelarna var under all kritik. Lär inte hända ikväll.
Leixoes har chockat hela ligan den här säsongen och har 5-1-1 på bortaplan (=bäst i serien). Man trivs väl bäst mot lag som för spelet och det är antagligen precis vad Marítimo kommer tvingas göra hemma på ön. Det här är såklart en chansning, Marítimo är inte kattpiss och resultatmässigt blandar och ger man. Ikväll kanske man ger? 0-1 på Barreiros? 3,80 är OK iaf. Men som sagt, chansning. Leixoes har haft rejäla problem med målskyttet senaste veckorna.

Känner även lite på Ankaraspor, Lille, Derby och AIK.

***
Vaknade runt 13-tiden idag. Efter att ha somnat vid 07. Kamrat på besök i stan, Södermalm och Stureplan och nattlig promenad för att inhandla halloumi till nattmackan där på morgonkvisten. Mysigt. Och gott. Och uttröttande.

Kanske smyger ut en sväng ikväll också, även om jag trivs rätt bra i min soffa framför Leksand-Mora. Närmaste timmen blir avgörande. Hm.

Inga kommentarer: